LA ÎNCEPUT DE AN ȘCOLAR 2021-2022
SĂ LUĂM AMINTE LA ÎNDEMNUL APOSTOLULUI, CARE ZICE…

…Călcați pe urmele mele, întrucât și eu calc pe urmele lui Hristos (1 Corinteni 11:1)

Cuvintele Apostolului Pavel reprezintă un motto potrivit pentru acest an școlar a cărui parcurs nu-l cunoaște nimeni la nivelul pe care-l cunoaște Domnul Isus. Este potrivit pentru profesori pentru că dorința și voia lor este ca elevii să-i asculte și în același timp să fie ucenicii lui Hristos. Dar cum vor merge după Hristos cei care sunt abia la început de drum, care sunt încă nesiguri în umblarea lor, dacă nu va fi cineva care să le arate și să la exemplifice cum se înlătură obstacolele și cum se merge drept? Și cum vor reuși profesorii să facă această netezire dacă ei înșiși nu calcă pe urmele lui Hristos? Este un motto potrivit pentru elevi pentru că aspirația lor principală, aceea de a trăi la maxim, măreț, glorios, este posibilă doar pe drumul trasat de Domnul Isus. El, cel care a mers înaintea noastră la cruce și apoi în glorie, îi invită pe toți elevii să meargă pe urmele Lui. Aceasta înseamnă că mai întâi trebuie să plătești prețul, adică să muncești, să te lepezi de sine, să iei crucea și apoi vei beneficiezi împlinirea glorioaselor Lui promisiuni. Este potrivit și pentru părinți. Ei sunt și profesori și elevi. Profesori, prin faptul că sunt într-o poziție de autoritate și cu responsabilitate. Ceea ce spun sau fac afectează odraslele lor, fie în bine fie în rău. Elevi, prin faptul că mai întâi trebuie să învețe ei înșiși de la Hristos pentru a pretinde și a aștepta apoi, ca ai lor copii, să-i urmeze și să-L urmeze pe El.
Sunt binecuvântați cei care sunt convinși că în Isus Hristos sunt ascunse toate comorile înțelepciunii și ale științei. Nu mai trebuie să înconjoare marea și uscatul și de aceea pot aborda mai direct și cu resurse proaspete adevăratele provocări ale vieții, din școală și din afara ei.
Celor care sunt pentru prima dată elevi ai liceului nostru, elevi și părinți din clasa a V-a, din clasele a IX-a sau cei care s-au transferat pe parcursul verii, le dorim un start bun, adică să urmărească încă de la început acea cunună care nu se poate vesteji, a slavei. Le dorim totodată și un final în care să se bucure de harul de a fi convinși că ,,osteneala în Domnul” nu este zadarnică.
Să fie anul în care învățăm cu toții de la Domnul Isus! Să învățăm cu toții să căutăm mai întâi Împărăția lui Dumnezeu! Și celelalte vor veni pe deasupra.
Doamne ajută, Doamne dă izbândă!
Tuturor!